Több mint nyolcvan székelyföldi településen gyúltak ki az őrtüzek az autonómiaigény jeleként (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2019. október 27. - Több mint nyolcvan székelyföldi településen gyúltak ki vasárnap este az őrtüzek a székelyföldi autonómiaigény jeleként - közölte az MTI-vel Gazda Zoltán, a szervező Székely Nemzeti Tanács (SZNT) irodavezetője, a megmozdulás főszervezője.

Bővebben...
 

Az MPP a terrorizmusért elítélt kézdivásárhelyi fiatalok szabadon bocsátásához kötné a kormány támogatását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2019. október 25. - Nyílt levében kérte pénteken Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét Mezei János, az RMDSZ-szel együttműködő Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke, hogy a terrorizmus miatt elítélt kézdivásárhelyi férfiak kegyelemben részesítését szabja feltételül Ludovic Orban kormányának támogatásához.

Bővebben...
 

Világszerte fokozódik a keresztények elleni erőszak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Varsó, 2019. október 24. - Világszerte fokozódik a keresztényekkel szembeni erőszak, üldözésük 2017 óta leginkább Dél- és Kelet-Ázsiában erősödött fel - állapítja meg a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) pápai jogú nemzetközi katolikus segélyszervezet Lengyelországban bemutatott jelentése.

Bővebben...
 

Elölről kezdődik a Zilahi Református Wesselényi Kollégium visszaszolgáltatási pere (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Zilah, 2019. október 22. - A román legfelsőbb bíróság határozata alapján első fokon kezdődik újra a Zilahi Református Wesselényi Kollégium visszaszolgáltatási pere - közölte kedden a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK).

Bővebben...
 

Aggasztó a marosvásárhelyi orvosi tagozat helyzete (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. október 22. - Aggasztó a marosvásárhelyi orvosi tagozat helyzete, ezért egy dokumentumban 150 diák foglalt állást a magyar tagozat ügye mellett a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) első Erdélyi közgyűlésén, szombaton - mondta Murai László, a HÖOK elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

Módosítás dátuma: 2019. október 22. kedd Bővebben...
 

Gulyás: a kereszténység kultúrája az igazság keresésének kultúrája (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2019. október 20. - A kereszténység kultúrája az igazság keresésének és kimondásának kultúrája - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap este Budapesten, az Október a reformáció hónapja elnevezésű programsorozat keretében tartott reformációi gálaesten.

Bővebben...
 

Nagykárolyban felavatták a magyar állam támogatásával felépült Kálvin-központot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Nagykároly, 2019. október 20. - Nagykárolyban vasárnap délután felavatták a magyar állam támogatásával felépült Kálvin-központot, amely templomot, közösségi házat, és óvodát foglal magában.

Bővebben...
 

Az RMDSZ és a kezdeményező is tiltakozik, amiért nem lesz vita a román szenátusban június 4-e Trianon-nappá nyilvánításáról (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 

Bukarest, 2019. október 16. - A bukaresti szenátus néhány napon belül hallgatólagosan - plenáris vita nélkül - hagyja jóvá azt a szociáldemokrata (PSD) törvénykezdeményezést, amely a trianoni szerződés napjává nyilvánítaná június 4-ét Romániában, de ezt az RMDSZ és a kezdeményező is nehezményezi.

Bővebben...
 


10. oldal / 2347

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 268 vendég böngészi